Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем в спирачките на 164 ТД

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем в спирачките на 164 ТД

Здравейте колеги,

Имам следния проблем със спирачките. Когато напомпам няколко пъти, спирачката започва да се втвърдява. Все едно че не съм включил двигателя . Карах така досега, ама мисля да го оправя този проблем, 4е си е гадничко. Преди време ходих в Италсервиз на 4-ти км. (ЗА БОГА КОЛЕГИ НЕ ХОДЕТЕ ТАМ) и там ми разказаха играта. Казаха "няма проблеми, от помпата е". ОК, купих помпа 2-ра употреба, 100% работеща. Като я смениха в сервиза, оказа се че моята едва ли не по-добра. Смениха я - нищо. Неможаха да я оправят и взеха че ми смениха новия ремък... както и да е. Платих около 150 лв. за ремонта (бяха повече де, че имах други работи за оправяне, ама като ги извадя, сметката е там някъде) + имам си втора помпа за 180 лв. и пак си нямам спирачки. Е как да не се
    Моля помогнете. Ако знаете кой може да ми оправи спирачките или ако някой се е сблъсквал с нещо подобно... Всяко инфо ще ми е от полза.

Мерси предварително.
    Alfa Romeo 164 Super TD 2,5

спирачки

Абсолютно в реда на нещата е особено на празен ход като понапомпаш педала да се втърди-вакуум-помпата не може да смогне да дръпне вакуум,колега.На изгасен мотор натисни два-три пъти педала ,докато втърди и запали двигателя при натиснат спирачен педал.Ако омекне няма проблем-вакуумпомпата работи.Тя е зад шайбата на коляновия вал,не се вижда отвън.Всичи дизели имат вакуумпомпи
    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Re: спирачки

Първоначално публикувано от virusalfa
      Абсолютно в реда на нещата е особено на празен ход като понапомпаш педала да се втърди-вакуум-помпата не може да смогне да дръпне вакуум,колега.На изгасен мотор натисни два-три пъти педала ,докато втърди и запали двигателя при натиснат спирачен педал.Ако омекне няма проблем-вакуумпомпата работи.Тя е зад шайбата на коляновия вал,не се вижда отвън.Всичи дизели имат вакуумпомпи
      Да ама не и когато слизаш по баир, например от Витоша. Като помпам спирачките (по-точно спирам си нормално) докато се спускам, педала се втвърдява яко и след 3-тото или 4-тото натискане на педала мога и да не спра

Comment

А и не умеква като запаля колата, трябва да поработи около минута.

Може би е по-добре да я видиш. Ама знам ли как...

Comment

спирачки

Ами според мен проблема е във вакуумпомпата-сиреч сервото при бензиновите-то и тук има мембрана,но вакуума се получава от вакуумпомпа,понеже тук нямаме дросел като при бензинките
          п.п.-Вакуумпомпите не са евтини,за съжаление
          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Ами според мен проблема е във вакуумпомпата-сиреч сервото при бензиновите-то и тук има мембрана,но вакуума се получава от вакуумпомпа,понеже тук нямаме дросел като при бензинките
            п.п.-Вакуумпомпите не са евтини,за съжаление
            Е, и с двете помпи да е така... май не е от помпата. Може и да е от помпата, ама трябва да съм 100% сигурен, преди да дам 500-600 лв. за нова.
            Знаеш ли кой може да ми помогне?

Comment

Проблема ти е във вакуума.Или мъркуча м/у сервото и тръбичката се е напукал и смуче въздух, мембраната в сервото или са лопатките на помпата.Нова е към 200лв но много ме съмнява да е от нея..При добре работещо всичко не трябва въобще да ти се одървя педала докато двигателя работи!Твърд педал се получава и при стара спирачна течност, но това повече се усеща на съединителя.
              Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Keffo
                Проблема ти е във вакуума.Или мъркуча м/у сервото и тръбичката се е напукал и смуче въздух, мембраната в сервото или са лопатките на помпата.Нова е към 200лв но много ме съмнява да е от нея..При добре работещо всичко не трябва въобще да ти се одървя педала докато двигателя работи!Твърд педал се получава и при стара спирачна течност, но това повече се усеща на съединителя.
                Мерси, ще проверя маркучите дали не са сдали багажа. А помпа за 200 лв. никъде не намерих. Моята 2-ра употреба я взех за 180 лв.
                Във всичките магазини, които проверих, ми искаха около 500-600 лв.

Comment

Говорех за вакуум помпата. Трябва да проверя но мисля че са еднакви при трите двигателя.Другия варянт е да я пуснеш на струг и с нови лопатки става като нова.
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Мислех че си въобразявам, но явно и аз имам същия проблем

Ако съм по инерция или по някаква причина напомпам няколко пъти педала се удървя и докато не подам малко газ не се оправя....

Ще видиме какво ще кажат в Вантотрейд утре
                    2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
                    GSM: 0888 520 600

Comment

Първоначално публикувано от Grigor

Ако съм по инерция или по някаква причина напомпам няколко пъти педала се удървя и докато не подам малко газ не се оправя....

при теб ,колега ми се струва,че си е наред-то не може да смогне помпата да направи вакуум-като натиснеш няколко пъти педала на спирачката е нормално да ти втърди педала,то и на бенздиновите коли е така със сервото
                      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

На бензиновите има един клапан на вакумния маркуч обикновенно той дава фира
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

То и дизеларките имат същия клапан

Днеска си поиграх с педала.Одърви се след 15-20 напомпвания което е нормално.
                          Opel Astra J
                          ex:
                          Alfa Romeo 164 2.5TD
                          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Grigor

Колега, какво са казали Вантотрейд, ако си ходил де. Живо ме интересува.
                            ... А, и каква ти е колата бензин или ТД? Щот ако си с ТД, то май наистина имаш проблем като моя. Аз свикнах със спирачките и така си карам... докато не се блъсна Хич не ми се разправя със сервизи... по-натам ще го мисля, ама ми е интересно к'во са се изказали "специалистите"

Comment

Working...
                            X